A Tokaji borvidék, világörökségi terület 15 éves jubileuma

Idén ünnepeljük a 15 éves évfordulóját annak, hogy az UNESCO felterjesztette a Tokaji borvidéket a világörökségi listára kultúrtáj kategóriában. A 15 éves évforduló alkalmából a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, a Tokaj Borvidék Fejlesztési Tanács és Hercegkút Község Önkormányzata szakmai napot tart 2017. augusztus 25-én, 14 órai kezdettel Hercegkúton a Gombos-hegyi pincesornál.
Az esemény fővédnöke Demeter Ervin B-A-Z Megyei Kormánymegbízott volt. Meghívást kapott a rendezvényre Héjj Dávid miniszterelnöki biztos, a Tokaj Borvidék Fejlesztési Tanács elnöke, dr. Kiss Eliza miniszteri biztos, a Megyei Önkormányzat vezetői, a tokaj-hegyaljai térség járási hivatalainak vezetői, 2002-ben hivatalban lévő polgármesterek és a jelenlegi településvezetők, főépítészek, oktatási intézmények vezetői, hegyközségi tisztségviselők, borászok, helyi termelők. (tovább…)

Hercegkúti Nyitott Pincék Napja

A 2017. augusztus 12. napjára Hercegkút Község Önkormányzata, a Hercegkúti Német Nemzetiségi Önkormányzat és Hercegkút civil szervezetei által meghirdetett Nyitott Pincék Napja már a X., jubileumi alkalom volt a Gombos-hegyi pincesor előtti rendezvénytéren. A délután 15 órakor kezdődő programot Rák József polgármester nyitotta meg.
A jubileumi nyitott pincék napja közönsége idén is fergeteges hangulatot varázsolt a hétköznapokon egyébként csendes világörökségi helyszínre. (tovább…)

Német útra fel!

A hercegkúti fiatalok ezen az éven is ismételten résztvehettek egy egy hetes obersulmi kiránduláson.
Az ifjúsági csereprogram résztvevői:
Hutka Barbara, Frei Zoé Fanni, Mudróczki Dávid, Göttli Ábel Lóránt, Frikker László, Matisz Patrik, Ulimájer Donát, Naár Zsófia, Babes Fruzsina Eszter, Forrós Balázs László, Stumpf Balázs, Frikker Lúcia, Stumpf Diána és Naár Ágnes.

Magyarok kenyere búzagyűjtő nap

A Magyarok Kenyere egy jótékonysági program, amelynek keretei között a magyar gyermekeket segítő szervezeteket támogatnak hazánkban és határokon túl is. A program során a Kárpát-medence magyarlakta területeiről búzát gyűjtenek az adományozóktól, a felajánlott búza egy részét liszt, a másik részét pedig kenyér formájában juttatják el a rászorulókhoz. Az országos program fő kedvezményezettje a Szent Ferenc Alapítvány, de Borsodból a Szepsi Katolikus Egyházközséget is kiemelten támogatják minden évben. (tovább…)