Hercegkúti gyermeknap

Gazdag programkínálattal várta a helyi önkormányzat és a civil szervezetek a hercegkúti gyermeknap résztvevőit. Ugráló vár, trambulin, kézműves foglalkozások mellett lövészetre, rendőr és tűzoltóautó bemutatóra is sor került. A konyha dolgozói pizzával és kakaóscsigával készültek. (tovább…)

Ballagás az iskolából

„Ballag már a vén diák….”
Itt a nyár! Véget ért a tanév. Iskolánk negyedikes tanulói számára nemcsak a tanév ért véget. Elérkezett az idő, hogy elballagjanak, elbúcsúzzanak iskolánktól, tanítóiktól, társaiktól. Június 15-én tartottuk ballagási ünnepségünket. Megható perceknek lehettünk tanúi, amikor a búcsúzó diákok dalokkal, versekkel köszöntek el életük első iskolájától. Az itt töltött évek emlékeiről beszélt ünnepi köszöntőjében iskolánk igazgatója, aki egyben a negyedikesek osztályfőnöke is volt.
Az óvodában a ballagó óvodásoknak ünnepi köszöntőt mondott Göttliné Hutka Ágnes. (tovább…)

XI. Regionális Német Nemzetiségi Fesztivál Gávavencsellőn

A XI. Regionális Német Nemzetiségi Fesztiválnak 2018. június 2-án szombaton idén Gávavencsellő adott otthont. A több mint egy évtizedes hagyománnyal rendelkező fesztivál felvonulással kezdődött, melyen valamennyi fellépő kulturális hagyományőrző csoport részt vett. A B-A-Z Megyei Német Önkormányzatok Szövetsége Egyesületének tagságát alkotó német nemzetiségi önkormányzatok valamennyien önálló standot állítottak a fesztiválnak helyet adó iskolaudvaron és itt a gasztronómiai utcában a nap folyamán saját ételspecialitásaikat kínálták. (tovább…)