Polgárőr és Tűzoltó Egyesület családi nap

2018. augusztus 25-én, szombaton délután rendezte a Hercegkúti Polgárőr és Tűzoltó Egyesület a szakmai programmal is kiegészített Polgárőr és Tűzoltó családi napot.
Kihasználva a nyár utolsó napjait, a szabadban elkészített ételekkel, hideg italokkal várta meghívott vendégeit és azok családjait a vezetőség. A résztvevők köszöntése után tájékoztattam a tagságot, hogy egy nyertes pályázatnak köszönhetően rendezhettük meg ezt a családi napot. (tovább…)

Ifjúsági csereprogram

2005 óta működik településünkön az ifjúsági csereprogram obersulmi testvérvárosunkkal. Ezen a nyáron 11 német fiatal látogatott el hozzánk, hogy egy izgalmas hetet töltsenek el községünkben.
Izgalmas és változatos programokat igyekeztünk öszszeállítani, hogy mind az újonnan, mind a már évek óta ide látogató német barátaink számára érdekessé tegyük az itt töltött időt. (tovább…)

Kellerfest 2018

Hercegkút Község Önkormányzata, Hercegkút Német Nemzetiségi Önkormányzata, a Hercegkúti Világörökségi Pincesorokért Egyesület és Hercegkút civil szervezetei együttműködésével idén nyáron 2018. augusztus 4-én várta a látogatókat Hercegkút mindkét világörökségi védelem alatt álló pincesora.
A fesztivált kora délután Rák József polgármester, dr. Stumpf István alkotmánybíró és dr. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselői, Hercegkút díszpolgárai nyitották meg a Gombos-hegyi pincesoron.

A Gombos-hegyi-, valamint a Kőporosi pincesoron is 8-8 nyitott pince kínálta kiváló borait, továbbá mindkét helyszínen a szabadtéri színpadon változatos programkínálat szórakoztatta a közönséget. A sváb gaszrónómai különlegességeket késő estig kóstolhatták a fesztivál résztvevői. A fellépők között volt Csemer Boglárka, a Heimattöne Kapelle sramlizenekar, a Kőporosi pincesoron Ludas Matyi gyermekelőadás, Teddy Harpo különleges zenei világa. A Gombos-hegyi rendezvénytéren este tíztől hajnali háromig a Boris and the Bacons koncert után DJ. Luigi szolgáltatta a zenét a fesztivál közönségének.