Freundschaft Nemzetiségi Vegyeskórus Egyesület ünnepi közgyüllés

2019 január 21.-én este a Freundschaft Nemzetiségi Vegyeskórus Egyesület ünnepi közgyűlésen köszönte meg Csehi Ferenc karnagy úrnak több évtizedes áldozatos munkáját.

Tanár úr 35 éven keresztül vezette a kórust.

HPTE közgyűlés

2019 január 12.-én, szombaton este tartotta idei első közgyűlését a Polgárőr és Tűzoltó Egyesület.

Doni hősökre emlékeztünk 2019 január 12.-én

Ezen a hétvégén egész hazánkban számos rendezvényen emlékeznek meg a 76 évvel ezelőtti, doni áttörés során elesett katonákról.

A már megszokott módon, az esti mise után emlékeztünk és tisztelegtünk azok előtt, akik a legdrágábbat, az életüket áldozták abban az esztelen és értelmetlen háborúban, amelyben nem volt olyan család Magyarországon, így Hercegkúton sem, amely ne veszített volna el egy apát, egy fiút, egy testvért, vagy egy barátot, ne gyászolná a harcokban elesett, ártatlanul kivégeztetett vagy áldozatul esett hozzátartozóját.

Ezen a hétvégén gyásznapot tartottunk. Lehajtott fejjel, összeszorult szívvel emlékeztünk. Minden halottra és eltűntre, a pergőtűzben sebesültekre, a hómezőkön kővé fagyottakra és a hazavergődöttekre.

Megemlékezés az elhurcoltakról

2019. január 2.-án, az elhurcolás 74. évfordulóján a Szent misén, majd ezt követően az emlékműnél emlékeztünk meg az elhurcoltakról.

Ünnepi beszédet Naár János tanár úr mondott.