Tisztelt Ünneplő Közösség!

Hercegkút Község Önkormányzata nevében köszöntöm Önöket.

Külön tisztelettel köszöntöm:

Kovács József urat, Bodrogolaszi Község polgármesterét,

Furik Csaba urat, Kisgéres polgármesterét,

Csóra György urat, a Országos Polgárőr Szövetség alelnökét,

és lengyelországi barátainkat.

Az a gondolat jár a fejemben, amikor ezen a szép estén végignézek az Árpád Vezér Gimnázium vendégekkel megtelt nagy termében, hogy jó döntést hoztunk, amikor immár 3. alkalommal itt Sárospatakon tartjuk meg a hercegkúti farsangi sváb bált, hiszen a 250 fős létszám igazolja az elhatározás létjogosultságát.

Elődeink is, ilyenkor télvíz idején, a nehéz, fáradságos munka után egy kicsit megpihenve, tartottak farsangi mulatságokat, bálokat. Ezt    a hagyományt szeretnénk mi is továbbvinni, továbbőrizni.

Ezek a rendezvények jó alkalmat adnak a kulturális csoportjaink bemutatkozására, de a hétköznapok taposómalmából néhány órára kilépni szándékozóknak is kiváló alkalom arra, hogy önfeledten szórakozzanak barátaikkal, vendégeikkel együtt.

Azt hiszem, akik ma itt együtt vagyunk, összeköt bennünket vagy a közös múltunk, – amit mindig büszkén kell vállalnunk,- vagy a mindennapok munkakapcsolata, barátsága.

Köszönöm mindenkinek, aki valamilyen formában hozzájárult a ma este sikeréhez.

Mindazoknak, akik időt és energiát áldoztak arra, hogy az előkészületek és a végrehajtás gördülékeny és zökkenőmentes legyen.

A lelkes kulturális csoportoknak, vezetőiknek, a színvonalas  műsorokat.

Támogatóinknak és a szórakozni vágyóknak, akik akár a belépők megvásárlásával, tombolatárgy adományaikkal, vagy egyéb módon hozzájárultak a ma estéhez.

Köszönöm a konyhánk dolgozóinak a várhatóan ízletes vacsorát, amit, mint minden alkalommal, most is ők készítettek el nekünk.

S nem utolsó sorban köszöntöm a zenekart, akik évről-évre már régi barátként térnek vissza hozzánk, hogy színvonalas zenéjükkel megörvendeztessék a közönséget, s kiváló hangulatot teremtve gondoskodjanak a talp alá valóról.

Kívánom mindenkinek, hogy szórakozzunk önfeledten ma este, a hétköznapok bajait elfeledve egy kis időre.

Isten hozott mindenkit!