Kiss János emléktorna

Július 29-én szombat délután, immáron 8-ik alkalommal került megrendezésre a Kiss János emléktorna. A torna 5 csapat részvételével zajlott, az előző évektől eltérően, idén körmérkőzéses rendszerben. Délután 3 órakor, Rák József polgármester úr köszöntötte a megjelenteket, köztük Kiss János családját, rokonságát, Kocsi Lászlót az Épszer Zrt elnökét, a résztvevő csapatokat, és minden jelenlévőt. Megköszönte a sportpálya és környezete karbantartásában résztvevők munkáját, többek között az önkormányzat dolgozóinak, és testvérének Rák Gergőnek. A kánikulai hőségtől azért elmaradó, de kellemesnek már nem nevezhető melegben, a folyamatos frissítésről, csapolt sör, ásványvíz, és fröccs gondoskodott. A mérkőzések végeztével Polgármester Úr, megköszönte a játékosoknak a részvételt, gratulált a győztes csapatnak, aki a tavalyi év után idén ismét a Weinberg 93 Kft lett.

X. Regionális Német Nemzetiségi fesztivál

Sárospatak biztosította idén a helyszínt a B-A-Z Megyei Német Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében megvalósuló Regionális Német Nemzetiségi fesztiválnak. Az idei jubileumi, X. fesztivál a Sárospataki Borfesztivál eseménysorozatát színesítette, így a Makovecz téren a nagyszínpadon mutatkozhattak be a megye német nemzetiségi kulturális csoportjai. A sváb kulturális örökséget bemutató színpadi produkciók előtt a Heimattöne Kapelle fúvószenekar kíséretében a Makovecz tér – Rákóczi utca – Comenius utca útvonalon vonultak fel a résztvevő települések kulturális csoportjai a meghívott díszvendégekkel együtt. A gasztronómiai sátrakban ezalatt már készültek a vendégek fogadására a települések küldöttségei. (tovább…)

Ballagás és évzáró az iskolában

Június 16-án, pénteken délután került sor a ballagásra és az évzáróra. Sajnos a kedvezőtlen időjárás miatt a Művelődési Házban kellett megtartanunk az ünnepséget, ami így is nagyon ünnepélyesre és szépre sikerült. A ballagó diákok szép versekkel, dalokkal búcsúztak el első iskolájuktól, tanítóiktól, társaiktól. Biztosak vagyunk benne, hogy továbbiakban is megállják a helyüket és mindig büszkék lehetünk majd egykori tanítványainkra. Az évzáró ünnepségen sok kisdiákunk örülhetett méltán, hiszen kitűnő tanulmányi eredményük, szorgalmuk, illetve versenyeken való eredményes szereplésük miatt többen is könyvjutalomban részesültek. (tovább…)

Óvodai ballagás

2017. június 1-én délelőtt tartottuk óvodai ballagási ünnepségünket a helyi Művelődési Házban, mivel már e rendezvény megtartására kicsinek bizonyult óvodánk. Idén tizennégy gyermektől vettünk búcsút. Akiktől búcsúztunk: Berta Gábor Milán, Demeter Dorka, Géresi Gréta, Halmi Melitta, Hünlich Ingrid, Kertész Bence, Kiss Máté, Kocsis Nóra, Körmöndi Péter, Lukács Levente Péter, Majoros Orsolya, Molnár Máté, Szabó Vica Kata, Tompa Hédi. (tovább…)

Szent Orbán napi zarándoklat

Hősök vasárnapja

Hercegkút közössége 2017. május 29-én vasárnap a szentmisét követően tartotta meg a Hősök napi megemlékezést, melyen az Ózdi Német Nemzetiség Önkormányzat szervezésében részt vett a Szent Kereszt Plébánia Jubiláte kórusa és kísérőik, valamint a Fűzéri Hadtörténeti Egyesület hagyományőrzői. Rák József polgármester ünnepi beszédében hangsúlyozta: „Magyarországon május utolsó vasárnapján a háborúkban elesett katonákra emlékezünk. Ez a nap, a Hősök Napja. Ezért gyűltünk össze, ide a temetőnkben található kereszt elé, amely egy emlékmű, s minden nap kell, hogy jelezze számunkra: a hősöket, az áldozatokat nem feledhetjük el soha. Ezek az emléknapok pedig arra jók, hogy ezt ki is mondjuk, és fejet hajtsunk az emlékük előtt.” (tovább…)

Gyermeknap

Május 27-én került megrendezésre Hercegkúti Önkormányzat által szervezett gyermeknapi rendezvény, ahová idén nagyon sok érdeklődő gyermek és szülő látogatott el. A programok sokasága várta a gyerekeket: kézműves foglalkozások, arcfestés, csillámtetoválás, sportversengések, lövészet, tűzoltósági bemutató, cukorágyú és az elengedhetetlen ugráló vár. A rendezvény elérte a célját, hiszen a kicsik és a nagyobbak is láthatóan nagyon jól érezték magukat, mindenki talált érdeklődésének és korának megfelelő elfoglaltságot. (tovább…)

Matisz Gyuláné búcsúztatója

2017. május 19-én este ismét nyugdíjas búcsúztató- ra gyűltek össze Hercegkút nyugdíjas és jelenleg is aktív közalkalmazottai, köztisztviselői és a nyugdíjba vonuló Matisz Gyuláné vezető óvónő meghívott vendégei. Az egybegyűlt ünneplő közösség nevében Göttliné Hutka Ágnes megbízott intézményvezető búcsúzott kollégájától. Hercegkút Község Önkormányzata nevében Rák József polgármester mondott köszönetet a nyugdíjas éveit kezdő volt intézményvezetőnek a munkájáért. (tovább…)