Hercegkút Község Önkormányzata, Hercegkút Német Nemzetiségi Önkormányzata, a Hercegkúti Világörökségi Pincesorokért Egyesület és Hercegkút civil szervezetei együttműködésével idén nyáron 2018. augusztus 4-én várta a látogatókat Hercegkút mindkét világörökségi védelem alatt álló pincesora.
A fesztivált kora délután Rák József polgármester, dr. Stumpf István alkotmánybíró és dr. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselői, Hercegkút díszpolgárai nyitották meg a Gombos-hegyi pincesoron.

A Gombos-hegyi-, valamint a Kőporosi pincesoron is 8-8 nyitott pince kínálta kiváló borait, továbbá mindkét helyszínen a szabadtéri színpadon változatos programkínálat szórakoztatta a közönséget. A sváb gaszrónómai különlegességeket késő estig kóstolhatták a fesztivál résztvevői. A fellépők között volt Csemer Boglárka, a Heimattöne Kapelle sramlizenekar, a Kőporosi pincesoron Ludas Matyi gyermekelőadás, Teddy Harpo különleges zenei világa. A Gombos-hegyi rendezvénytéren este tíztől hajnali háromig a Boris and the Bacons koncert után DJ. Luigi szolgáltatta a zenét a fesztivál közönségének.