Karácsonyi műsor az iskolában

December 20-án tartjuk az iskolában a karácsonyi műsorunkat. A karácsony éj varázslatát valószínűleg mindnyájan ismerjük. Bár napjainkra az ajándékozás rendkívül fontos momentuma lett az ünnepnek, mégis a karácsony éj misztikuma, csodája nem múlt el. Ez az ünnep, melynek valódi tartalma a legelevenebben él ma is. (tovább…)

Idén is járt Hercegkúton a Falumikulás

December 6-án minden évben izgalommal várjuk a Mikulást az óvodában. Így történt ez az idén is. Miután hellyel kínáltuk a Mikulást, köszöntöttük őt dallal és verssel, majd a „puttonyban” lévő sok csomag kiosztására került sor. Ezután elbúcsúzott a gyerekektől és útnak indult, hisz sok dolga volt még… (tovább…)

Nyugdíjas találkozó

Hercegkút Község Önkormányzata 2019. november 8-án a Művelődési Házba várta településünk nyugdíjas korú polgárait a hagyományosnak számító Nyuugdíjas Találkozóra. A szép számban összegyűlt résztvevőket elsőként Rák József polgármester köszöntötte.
Rák József polgármester köszöntője után Mészáros Ferenc atya szólt az egybegyűlt idős korú híveihez. Az ünnepi műsor keretében a Gyöngyszem Német Nemzetiségi Általános iskola vidám, színes összeállítása következett, akik mindig elkápráztatják közönségüket csengő-bongó dalaikkal, szívhez szóló verseikkel, lelkes táncukkal. melynek végén a virágtáncba hívták a kiválasztott táncpartnereket. (tovább…)

Fiatal termelők őszvégi mustrája

Hercegkút Község Önkormányzata a helyi civil szervezetekkel együttműködve, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat támogatásával 2019. október 26-án első alkalommal rendezte meg a „Fiatal termelők őszi mustrája” rendezvényt, mellyel Önkormányzata fő törekvése elsődlegesen a Tokaji borvidék és a Bodrogköz településein működő reprezentatív fiatal vállalkozásokat, gazdálkodókat, és általuk előállított termékeket ismertebbé tenni, népszerűsíteni a térség lakosságának és az idelátogató turistáknak egy nyitott szakmai és kulturális nap keretében. (tovább…)

Iskolai szüret

Október 8-án egy szép napsütéses őszi napon a szőlőszedés népi hagyományát elevenítettük fel, amikor a közeli szőlőhegyre sétáltunk fel a gyerekkel. (tovább…)

Iskolai tanévnyitó ünnepség

Szeptember 2-án a hivatalos tanévnyitóra került sor, amely egyben az első tanítási nap is volt. Az ünnepségnek most is a Művelődési Ház adott helyet, ahol már ünneplő ruhás izgatott gyerekek gyülekeztek, hogy megkezdjük a 2018/19-es tanévet. Az igazgató beszéde után néhány verssel, dallal köszöntötték a gyerekek a megjelent szülőket, vendégeket. A kis elsősök ajándékot is kaptak, mielőtt elfoglalták helyüket az iskola tanulói között.
Az idei tanévben is számos programot igyekszünk szervezni, ami a tanuláson túl változatos időtöltést, tapasztalatszerzést jelenthet a gyerekek számára.

Jugendbegegnung 2019

2019.07.29-2019-08.04. között 12 hercegkúti fiatal kapott lehetőséget, hogy ellátogasson Obersulmba, Hercegkút testvértelepülésére, Németországba. A fiatalok hétfőn reggel 8 órakor indultak neki a mintegy 12 órás útnak, hogy egy tartalmas hetet tölthessenek el német barátaikkal. (tovább…)

Nemzetiségi Fesztivál

Hercegkút Község Önkormányzata a helyi civil szervezetekkel együttműködve 2019. augusztus 3-án az EFOP-1.5.3-16-2017-00115 azonosító számú „Humán szolgáltatások fejlesztése Sátoraljaújhelyen és környékén” című projekthez kapcsolódóan Nemzetiségi Fesztivált rendezett. E rendezvény célja a kultúrák közötti párbeszéd erősítése volt, a sváb kultúra, hagyományőrző tevékenység bemutatása az érdeklődő közönségnek. (tovább…)

Tanévzáró és ballagás

Június 17. Tanévzárót és ballagást tartottunk a Művelődési Házban.
Iskolánk ballagási- és évzáró ünnepségén a fenti idézet fontos szerepet kapott, hiszen a negyedik osztályos tanulók elbúcsúztak tanítóiktól és társaiktól. (tovább…)